Черговий по місту перевірив, як усувають аварію на водопровідних мережах та свердловини з водою, які встановили у Дніпрі на випадок надзвичайних ситуацій 

photo_2024-07-07 09.55.36

Аварійні бригади КП «Дніпроводоканал» завжди оперативно усувають пошкодження на мережах водопостачання у місті. Працюють за заявками, які їм надсилають мешканці міста. Нині такі роботи тривають на вул. Яна Гуса, що в Амур-Нижньодніпровському районі міста. 

«Вона вже дійсно відпоацювала свій термін експлуатації, була стара та заржавіла. Тож ми прийняли рішення замінити її на нову. Замість зношеної труби ми встановимо поліетиленову діаметром  75 мм та довжиною 200 м», - розповів начальник зміни аварійної бригади КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Сергій. 

Аварійні роботи проводяться з відключенням водопостачання у мешканців, але для їхнього комфорту тут встановили водорозбірну колонку, що дає змогу набрати людям воду.  

«Загальна довжина мереж експлуатації водопостачання становить 2,2 тис. км. Водопровідні мережі включають в себе складну систему трубопроводів, насосних станцій та інших об'єктів інфраструктури, які вимагають постійного контролю та обслуговування. Робота над заміною даного трубопроводу проводиться з використанням сучасного обладнання, що дозволяє скоротити час на відновлення подачі води. Під час перевірки не було виявлено жодних зауважень, що підтверджує високий рівень професіоналізму працівників водоканалу. Оперативна реакція та злагодженість дій команди дозволяють швидко усувати будь-які пошкодження та в короткі строки проводити заміну трубопроводу. І таким чином фахівці завжди виконують заявки на 100%. Все, аби якомога швидше ліквідувати аварії та повернути водопостачання до осель дніпрян», - зазначив директор КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Юрій Гамазинський, який 7 липня чергує по місту.

Також він перевірив свердловини, які місто почало встановлювати ще взимку 2023 року. Зокрема, він оглянув колонки за адресами: вул. Мандриківська, 143 та вул. Мандриківська, 169. Місцеві мешканці радіють, що в їхніх дворах є альтернатива набору води, коли її немає вдома. 

«Люди періодично користуються нею, набирають воду для своїх потреб. Я дуже рада, що в нашому дворі є свердловина, бо це зараз такий час, що через обстрілі росії води може не бути, то хоч якусь наберемо», - ділиться місцева мешканка Людмила Василівна. 

У цілому, на правобережній частині міста вже облаштовані 46 свердловин з колонками з технічною водою. 

«Їх улаштували тільки у низині правобережжя міста, на житлових масивах, які ближче знаходяться до річки Дніпро, тому що тільки там знайшли правильну геологічну місцевість для буріння, де менше скальних порід. Але все ж залягання води дуже глибоке і доходить аж до 65 метрів  відносно лівого берега, де максимальне залягання 30 метрів. Окрім 46 колонок на правому березі, на лівому березі міста працює ще 51 колонка з технічною водою. Звертаємо увагу, що вода технічна та може використовуватись в технічних цілях», - розповів начальник управління гідро-архітектурних споруд КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Дмитро Мороз.

Усі свердловини обладнані колонками з нержавіючої сталі. Біля кожної колонки виконано благоустрій території та укладено тротуарну плитку. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. 

«Всі колонки працюють справно: для того, щоб запустити колонку, достатньою всього від восьми до тринадцяти натискань. І в ході перевірки ми у цьому переконались – колонки справні. Таким чином, у разі надзвичайної ситуації, відсутності централізованого водопостачання або при екстрених відключеннях електроенергії,  Дніпро забезпечений технічною водою», - повідомив Юрій Гамазинський.

 

Він також нагадав, що для зручності мешканців міста була створена мапа свердловин та водорозбірних колонок, які розташовані у Дніпрі. На мапі зазначені пункти водозабору, якими дніпряни можуть скористатися в разі тривалої відсутності води.