Черговий по місту: перевірка виконання  аварійних заявок та найпростішого укриття

jeUTJ9kkGYJkRxrrQMMq

Дніпро займає провідну позицію у працевлаштуванні людей, які були примушені переселитися. Одним з головних завдань міського голови Бориса Філатова є надання всебічної допомоги таким людям. З моменту початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, наше місто допомогло знайти роботу 4,5 тис. переселенцям. З них 698 осіб були працевлаштовані в структурах Дніпровської міської ради. КП "Дніпроводоканал", що входить до складу департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР, стало одним з п'яти найкращих роботодавців для вимушених переселенців, працевлаштовуючи з початку року 32 особи.

Дмитро впродовж 8 років працював слюсарем у своєму рідному Маріуполі, але після 24 лютого його життя розділилося на "до" і "після". Він вивіз свою родину до Дніпра під час обстрілів, і саме там вони почали зводити нове життя з нуля. Чоловік знайшов роботу в КП "Дніпроводоканал", де його залюбки прийняли на роботу.

«Мені ніхто не допомагав з працевлаштуванням, я просто прийшов на водоканал, запитав чи є тут вакансії і мене взяли. Я швидко опанував тут роботу, бо мав досвід за плечима у Маріуполі. Колектив дуже дружній, усі хлопці позитивні, всим допомагають та підтримують», — каже слюсар КП «Дніпроводоканал» ДМР Дмитро Зуєв. 

Найбільшу кількість вимушених переселенців працевлаштовано на посади електрогазозварників та слюсарів, які займаються аварійно-відновлювальними роботами. Також працюють інженери у договірному відділі управління водозбуту, енергетики та трактористи. За словами директора КП "Дніпроводоканал" Юрія Гамазинського, є ще вакансії, потрібні ремонтники для усунення аварійних пошкоджень та машиністи екскаваторів.

«Ми хочемо, щоб переселенці зверталися та не боялися в чужому місті, що їм можуть відмовити. Ми готові розглянути різні кандидатури, і навіть якщо ви не дуже розумієтесь у цих спеціальностях, то ми все одно зможемо вам допомогти, навчити та працевлаштувати до нас на підприємство», — додав Юрій Гамазинський. 

З питань працевлаштування до КП «Дніпроводоканал» ДМР можна звернутись за телефоном: 056 719-93-75. 

Також черговий по місту перевірив, як комунальники працюють на ліквідації масштабної аварії на водогоні. Ще вчора по вул. Тополиній, 9 стався порив, 7 будинків поки без води, а саме: № 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19. Наразі комунальники посилено працюють, аби якнайшвидше подати воду. 

«Наші дві аварійні бригади на даній адресі ремонтують ділянку водопроводу. Ми замінюємо об?ємний вузол, а після плануємо одразу подати воду містянам. Якщо все пройде добре, то до кінця дня ці сім будинків будуть з водою», – зазначив заступник начальника дільниці № 5 Соборного району КП «Дніпроводоканал» Дмитро Пироговський. 

У Дніпрі з початку року підприємство оперативно виконало близько 10 тисяч заявок містян. З них з водопостачання — 3866, з водовідведення — 6514. 

Крім цього, черговий перевірив стан укриття у школі № 107 по вул. Генерала Капустянського, 7-А. 

«Приміщення вміщає до 700 осіб. У даному укритті облаштовано місця для сидіння, туалетні кімнати, є медикаменти для надання невідкладної долікарської допомоги, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна та технічна вода. Крім того, укриття працює цілодобово, там завжди перебувають відповідальні особи для того, щоб впустити до укриття усіх мешканців, які проживають біля комунального закладу у разі повітряної тривоги. Тобто в цій школі всі доручення, які ставив міський голова Борис Філатов щодо доступності та оснащення укриття, виконані», — підсумував Юрій Гамазинський.