Черговий по місту проінспектував у Дніпрі полігон твердих побутових відходів – комплекс «Правобережний»

Screenshot_1

У рамках інспектування Дніпра директор департаменту екологічної політики, черговий по місту Олег Семенко відвідав комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» КП «Еко Дніпро». Про це повідомили на телеканалі ДніпроTV.

Це сучасна спеціалізована інженерна споруда, де здійснюється організоване приймання, розміщення, захоронення виключно твердих побутових, промислових інертних та будівельних відходів (IV класу небезпеки). Приймання відходів здійснюється виключно на договірних засадах, з обліком надходжень відходів через вагову станцію, в’їзний контроль, з оформленням відповідної довідки о відходах (талона), по фактичному тоннажу, при дотримані показників якості надання послуг. Ведеться окремий облік прийнятих твердих побутових відходів, промислових інертних та будівельних відходів (IV класу небезпеки), при постійному радіометричному контролі спецавтотранспорту.

Це один із найсучасніших полігонів в регіоні. Захоронення відходів відбувається у спеціалізованих котлованах дно та стінки якого ізольовані гідроізоляційними матеріалами, що виключає забруднення грунту та грунтових вод, також обладнуються системами збору та відведення фільтрату та трубами дегазації.

За словами директора КП «Еко Дніпро» Едуарда Мєшковського, у середньому на полігон приймається від 1 до 1,5 тисячі тонн сміття на добу.

За добу на полігон заходить ~ 300 сміттєвозів.

Тверді побутові відходи захороняють. Також на полігоні організовано компостний майданчик. Отримана з нього ґрунтосуміш використовується для пересипання сміття під час захоронення.

Полігон з 14 січня приймає залишки 118 будинку з Перемоги. Прийнято близько 2800 тонн. Відходи з будинку пересортовуються, в них знаходять документи, особисті речі, техніку. Вони відправляються фонду «ТАПС», який знаходить власників. На даний момент оцифровано та передано речей більше ніж 30 людям.