Четверо бездомних з Дніпра їдуть жити до Норвегії

photo_2024-02-09_18-07-14

Бездомні з Дніпра житимуть у Норвегії. Три місяці бездомним оформлювали необхідні документи, і нарешті все готове до подорожі. До Норвегії поїдуть дві жінки та два чоловіка. Серед них переселенець з Бахмута та учасник бойових дій в Афганістані. Всі вони не мають ані житла, ані близьких родичів, повідомляє «Наше Місто» з посиланням ДніпроTV.

Сергій Васильович – колишній шахтар. Все життя жив у Бахмуті. Чоловік відмовлявся покидати рідний дім навіть коли там вже неможливо було жити. Згодом все ж наважився виїхати до Дніпра. Грошей на квартиру не вистачало, знайомий порадив йому відділення надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів міського центру соціальної допомоги Дніпровської міськради. Валізу збирав недовго, бо майже немає туди що класти.

Крім Сергій, до Норвегії їдуть ще троє безхатченків. Усі вони не мають ані житла, ані родичів. У пані Валентини ще й порушення опорно-рухового апарату. Ігор – учасник бойових дій в Афганістані, став безхатченком в 2015 році після розлучення. Марина – з синдромом Дауна, її вигнала з квартири рідна сестра та ще й сильно побила.

До омріяної поїздки всі готувалися три місяці.

Переїзд до Норвегії організували спільно з громадською організацією СХІД SOS. Четвірка безхатченків житимуть у шелтері під опікою місцевої громади до закінчення в Україні воєнних дій.