Чи можна дзвонити сімейному лікарю, коли він у відпустці

Крах децентралізації: уряд згорнув зарплати лікарям міських лікарень

Що робити, якщо сімейний лікар у відпустці: поради від НСЗУ. Життя не зупиняється, коли ваш сімейний лікар йде у відпустку. Експерти Національної служби здоров'я України (НСЗУ) роз'яснили, як отримати медичну допомогу в такій ситуації. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Розбиваємо міф про неможливість відпустки для сімейного лікаря. Те, що під час відпустки сімейного лікаря пацієнт все одно може йому телефонувати, є міфом. Укладена декларація не дає права пацієнтам на безлімітний час лікаря. А побоювання залишитись без необхідної медичної допомоги на час відпустки свого сімейного лікаря є безпідставними.

На час відпустки одного лікаря заклад первинної медичної допомоги забезпечує його заміну на іншого. Незалежно від того, державна це амбулаторія, приватний центр чи лікар-ФОП.

У лікаря, що працює на заміні, пацієнт може розраховувати на весь обсяг послуг, який входить у пакет первинної меддопомоги.

Тож не слід турбувати свого сімейного лікаря під час відпустки.

Якщо питання не термінове, дочекайтесь його повернення. Якщо ситуація невідкладна, викликайте “швидку” за номером 103 або вирушайте до приймального відділення лікарні, що працює цілодобово. Якщо ж проблема не екстрена, але чекати неможливо, зверніться до лікаря, призначеного на заміну.

За матеріалами Дніпровська Порадниця.