Чи вручатимуть повістки українцям за кордоном: в Раді дали відповідь

imgonline-com-ua-resize-tsignw5206qnf9vh-amp

Чи можуть українці, які виїхали за кордон, отримати повістку? Це питання хвилює багатьох чоловіків, які тимчасово або постійно проживають за межами України. Член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський дав остаточну відповідь на нього, повідомляє «Дніпро Оперативний». 

Як прокоментував Федір Веніславський в інтерв’ю «РБК Україна», на сьогоднішній день немає механізму вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам, які перебувають за кордоном.

"Механізму, як це робити, на даний момент немає", - підкреслив він.
Він також додав, що комітет відхилив пропозицію щодо заборони надання консульських послуг за кордоном чоловікам, які не мають військово-облікових документів.

Натомість українцям, які перебувають за кордоном, рекомендується скористатися електронним кабінетом призовника для оновлення своїх даних.

"Ми залишили можливість реєстрації в електронному кабінеті як право, а не як обов'язок. І також ми залишили можливість, передусім особам, що проживають за межами України, скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення даних без в'їзду на територію України, оскільки потім виникне проблема з можливістю їх виїзду", - пояснив Веніславський.
Це стосується як студентів, які навчаються за кордоном, так і чоловіків, які виїхали за кордон до початку вторгнення.