Чоловіків у Нікополі влада просить лишитися: подробиці

евтушенко

Влада Нікополя закликає людей поки що відселятися із прибережної лінії вглиб району, однак чоловіки мають залишитися, аби захищати місто. За даними Нікопольської районної військової адміністрації, місто вже покинули 40% жителів.

Про це розповів голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко в інтерв’ю «Главкому», передає Gorsovet.

Чоловікам, вважаю, треба залишатися та захищати наш район. Бо якщо всі виїдуть та кинуть цю територію, на неї зайде ворог і почне тут жити. Навіщо нам віддавати свою територію взагалі без бою?», – ділиться очільник РВА.

Літні люди та жінки з дітьми повинні виїхати, бо дуже морально важко не спати щоночі через обстріли і все це витримувати.

Є інші території та громади, де є будівлі, які пустують, якісь комунальні будівлі, куди сьогодні можна заселити людей. Ми дуже просимо людей не виїжджати взагалі з району, бо район – це люди. Людський капітал – це основне, що в нас є. Не якісь там заводи чи пароплави, а саме люди. Будуть люди – будуть і заводи з пароплавами», – зазначив Євтушенко.

Євтушенко зазначає, що в Нікополі є декілька осіб під особливим наглядом правоохоронних органів: вони вивчають діяльність цих осіб в Інтернеті, слідкують, що вони фотографують на вулицях.

Сказати, що людина колаборант – ніби поставити на ній печатку. І якщо буде доведено, що ці люди мають якийсь контакт з тією стороною, передають інформацію або виконують певні завдання, вони отримають оцю «печатку» колаборанта і ми про них повідомимо. Наступним колаборантам це буде добрим уроком і приводом подумати, чи варто втручатися в цю історію за пару тисяч гривень», – ділиться Євтушенко.

Голова районної військової адміністрації  додає, що правоохоронні органи мають довести справу до судового вироку, а вже потім влада повідомить людям, що конкретна особа  має сумний статус колаборанта і дійсно працює на рф.

Раніше ми повідомляли, Через дві доби вже був удома: лікарі Дніпра зробили унікальну операцію на серці 6-річному хлопчику.

Антонівський - всьо: ЗСУ, ймовірно, знову вдарили по переправі рашистів.