Чому ми розучились пишатися своїми успіхами? – Борис Філатов про запуск українського супутника Січ-2-30

filatov.kosmos

Міський голова Дніпра та один із лідерів політичної партії “Пропозиція” опублікував пост про запуск першого за останні 10 років українського супутника, виготовленого дніпровським КБ “Південне”, який підтвердив статус України як космічної держави. В ньому він звернув увагу на своєрідну “систему цінностей і інтересів”, яку демонструють українці у соціальних мережах.

Ця воістину епохальна подія пройшла майже непомітно, вважає Борис Філатов. Адже якщо новинні сайти та «великі начальники» повідали про це країні, то соціальні мережі відреагували мляво. Виявляється, українців більше цікавлять всілякі дрібні скандали, яким вони присвячують десятки тисяч публікацій та мільйони коментарів в Інтернеті, зазначив пропозиціонер:

Я дедалі частіше ставлю собі одні і ті ж питання: чому ми розучилися пишатися своїми успіхами? Успіхами інших людей? Успіхами влади, як би ми її не любили? Зрештою, успіхами своєї країни? Чому нам більше до вподоби ненависть і дурнуватий хайп з безглуздими порадами, аніж співпереживання і безкорислива допомога?», – написав Дніпровський міський голова. І додав: «А тим часом український супутник родом із Дніпра встановив стійкий зв’язок з центром управління польотами на Землі. Пишаюсь нашою країною, Дніпром и нашими інженерами. І так, Україна – космічна держава».

Нагадаємо, темі розвитку космічної сфери один з лідерів «Пропозиції» Борис Філатов приділяє особливу увагу. Він постійно переймається проблемами галузевих підприємств Дніпра, став одним із героїв документального фільму про розвиток космічної галузі міста. А ще – він 146-ий в черзі на політ у космос у проекті Річарда Бренсона – засновника корпорації Virgin Group, що розробляє літак для космічного туризму, який торік здійснив перший такий політ.