"Чому у мене немає світла, а у сусідів є?": у ДТЕК відповіли на актуальні питання

6687c96cb59a07.13017304

Останнім часом графіки відключень електроенергії на Дніпропетровщині залишаються незмінними. Проте дехто помічає, що поки у сусідів є світло, їхня оселя залишається без електроенергії згідно з графіком. Як саме працюють ці графіки та чому у вашому будинку може бути відсутнє світло, а в сусідньому — ні, розповів генеральний директор “ДТЕК Дніпровські електромережі” Андрій Терещук, – пише «Наше Місто» з посиланням на Суспільне.

Терещук пояснив, що ситуації, коли в одного будинку світло відсутнє, а в сусідньому є, найімовірніше, пов’язані з аварійними ситуаціями. Після відновлення електропостачання усі електроприлади вмикаються одночасно, створюючи велике навантаження на мережу, що може призвести до аварій.

Якщо у вашому районі сталося аварійне відключення, рекомендується звернутися до кол-центру ДТЕК або написати на офіційну сторінку у Facebook. Бригади оперативно виїдуть на місце для усунення несправностей.

Інша причина нерівномірного відключення полягає в тому, що деякі будинки підключені до ліній критичної інфраструктури. Вимкнення таких ліній потребує ручного втручання, і це не завжди можливо виконати вчасно.

Терещук також зазначив, що бригади ДТЕК працюють цілодобово, займаючись як відключеннями, так і ремонтами, включаючи підготовку до осінньо-зимового періоду. Він підкреслив, що для забезпечення безперебійної роботи мереж компанія виконує багато робіт під напругою, зокрема заміну старих або пошкоджених опор.

«Взимку, знаєте, як у нас: влітку не вимикайте, тому що холодильник, а взимку не вимикайте, тому що холодно. Коли вимикати? Коли працювати? Ми намагаємося. Ми впровадили у себе першими, наскільки я знаю, роботи під напругою. Ми багато робіт виконуємо під напругою і ми багато людей не вимикаємо. Ми навіть опори в деяких випадках міняємо, не вимикаючи лінію, якщо вона потребує заміни, тому що вона вже стара, поломана або нахилена», – каже гендиректор “ДТЕК Дніпровські електромережі”.