Чому в Дніпрі у приміщення шкіл переносять ємності з водою, та як там працюють Пункти незламності

1 (3)

У Дніпрі у приміщення шкіл переносять ємності з водою на випадок тривалого блекауту. Раніше їх облаштовували на подвір’ях навчальних закладів, повідомляє Gorsovet.

6 (2)

Придбали і встановили перші 40 ємностей з водою, аби  у разі блекауту, відсутності водопостачання в домівках мешканці могли прийти і набрати воду з цих діжок. Однак за останній період з невідомих причин пошкоджено 5 таких ємностей. На двох діжках скручені крани, а на трьох — вкрадені кабелі із системи, яка не дозволяє замерзати воді в ємності  при мінусовій температурі. Враховуючи цей факт і те, що у нашому пріоритеті — піклування про містян — ухвалено рішення усі ємності з водою перенести усередину шкіл. Об’єм діжки 2 200 літрів. Вони регулярно наповнюватимуться водою. Водночас вкотре наголошуємо містянам на тому, щоб мали вдома стратегічний запас води. Закупимо ще близько 30-ти таких ємностей», — додав заступник міського голови Михайло Лисенко.

4 (3)

Водночас на базі 45 шкіл організовано і працюють Пункти незламності. У 44-х закладах такі пункти розміщені в укриттях.

7 (1)

Тут є генератори, теплові пушки, питна вода, аптечка, тобто можна зігрітися, зарядити гаджети, випити чаю. Є також кімнати для дітей, зони для матерів із немовлятами, де можна поміняти підгузки та погодувати дитину. Облаштовані й кімнати або куточки для відвідувачів із домашніми улюбленцями. В усіх пунктах є санітарні кімнати. Тож, звертайтеся, тут  допоможуть з найнеобхіднішим, коли немає світла. Працюють пункти з 8:00 до 22:00», — розповіла представниця департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Юлія Дуогітє.

9

Черговий Пункту незламності в одній із шкіл міста Микита Олександрович зазначив:

10 (2)

Усередньому за день маємо 30-50 відвідувачів, інколи й набагато більше. До нас приходять різні люди. Наприклад, сьогодні прийшов професор, який, заряджаючи гаджети, провів ще й лекції студентам, оскільки в нас є вайфай. Окрім цього маємо ще й кімнати психологічної допомоги».

5 (1)

Адреси Пунктів незламності на базі шкіл за посиланням.

Раніше ми писали, Асоціація міст України чекає на вето Президента щодо скандального законопроекту про містобудування

У Дніпрі зміни в русі трамваїв і тролейбусів