Де навчатись у Дніпрі, щоб отримувати до 70 тисяч гривень на місяць

2-20

29 березня у Дніпровському регіональному центрі професійно-технічної освіти пройшов День відкритих дверей. Про це повідомляє «Наше місто». Школярі мали змогу ознайомитись з затребуваними професіями. Багато хто з них вже у вересні стане учнем у цьому або інших закладах профтехосвіти.

 Бізнес у Дніпрі та і майже у всій країні адаптувався до воєнних умов і потребує персоналу для подальшого відновлення активності. Однак пропозиція робочої сили обмежена міграцією та мобілізацією. Особливо гостро це відчувається у нашому місті, яке є прифронтовим. У той самий час  зараз у трійці лідерів за вакансіями – сфера обслуговування та робочі спеціальності. Рівень зарплати на таких вакансіях у Дніпрі найчастіше від 25 до 70 тисяч гривень.

1-30

Під час Дня відкритих дверей ми проводимо для школярів цікаві майстер-класи, –  розповіла Оксана Біла, директорка Дніпровського регіонального центру професійно-технічної освіти. –  У нашому навчальному закладі ми навчаємо будівельників, зварників, кулінарів – загалом маємо ліцензію на 12 професій, які сьогодні користуються попитом. В нас більше 600 учнів. Є надія, що їх кількість збільшиться. Тим більше, що наш заклад  бере участь  у проєкті #100 майстерень від МОН, який передбачає модернізацію закладів профтехосвіти. Результати можна буде побачити вже з 1 вересня. Тож запрошуємо до нас на навчання!

Хочу бути кухарем-кондитером, – зазначила 15-річна Владислава Сороколіт, учениця ЗОШ№ 40. – Мені завжди подобалось допомагати мамі готувати. А зараз я вже готую сама, особливо вдаються солодощі. Тож хочу отримати відповідну освіту, а потім робити торти на замовлення. Знаю, що це досить затребувано.