Де та як отримати документи для виїзду за кордон із дітьми

unnamed

Втрачені або залишені документи, зокрема свідоцтва про народження дітей можна відновити через РАЦСи за заявою одного з батьків. Втрачені документи можна також відновити через застосунок «Дія». Водночас, за словами заступниці голови ДніпроОДА Ольги Горб, наразі достатньо проблематично отримати новий закордонний паспорт.

Для перетину кордону необхідно встановити особу. У «Дії» до закордонного паспорту можуть додаватися й інші документи з фото, які засвідчують особу: довідки, посвідчення, зокрема й водійське. Це для того, щоб працівники державної митної служби могли ідентифікувати особу, - пояснила під час брифінгу 13 березня Ольга Горб.

За словами начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Івана Легостаєва, на дитину для перетину кордону необхідно мати свідоцтво про її народження. Якщо у батьків закінчився термін дії закордонного паспорту - це наразі не є перепоною для перетину державного кордону. Також зараз не обов’язково мати нотаріально засвідчену згоду одного з батьків для виїзду дитини за кордон.