Де та як у Дніпрі можна отримати компенсацію тим, хто прихистив внутрішньо переміщених осіб

Держава надає компенсацію тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб, повідомляє Gorsovet.

Компенсацію отримують власники або орендарі житла, які безоплатно розміщують у себе внутрішньо переміщених осіб. За кожну людину за один день вони отримують 30 грн (у жовтні-березні) та 14.77 грн в інші місяці. З кожним місяцем заявників більшає. Наприклад, за жовтень маємо понад 2 тис. відповідних заяв», — розповіла завідувачка сектору департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Олеся Грановська.

Щоб отримати таку компенсацію, необхідно звернутися до районної адміністрації, де розташоване житло.

Люди подають спочатку повідомлення на компенсацію, а заяву — упродовж п’яти днів із закінчення звітного місяця. У повідомленні зазначається інформація про особу, яка розмістила ВПО та про тих осіб, кого прихистили. Додається паспорт (або документ, що посвідчує особу) як власника, так і ВПО; ідентифікаційні коди; документ з правом власності на житлове приміщення; довідки ВПО; документ, який підтверджує, що житло було зруйноване чи не підлягає проживанню (за необхідності)», — пояснила начальниця відділу з організаційно-правової роботи адміністрацій Амур-Нижньодніпровського району Марина Гетманчук. 

Дніпрянка Ольга звернулася за згаданою компенсацією:

Прихистила родину з трьох осіб із Харкова. Дізналася про можливість отримання компенсації і прийшла до районної адміністрації, щоб подати документи. Така державна грошова підтримка важлива у нинішні непрості часи».

Раніше ми повідомляли, На правобережній частині Дніпра встановлюють ємності з технічною водою.

Вибух у квартирі на вулиці Антоновича: стали відомі подробиці

The New York Times розповіла, як прифронтове Дніпро приймало евакуйованих дітей та жінок