Де у Дніпрі цвіте рідкісна для нашого клімату рослина

botsad2

У Дніпрі наприкінці квітня цвіте рідкісна для нашого клімату рослина – гліцинія. Вона надзвичайно теплолюбива та зазвичай росте у Закарпатті, у Криму, на Кавказі. За цвітінням спостерігав кореспондент “Нашого міста”. 

У Дніпрі гліцинія у повному сенсі пустила коріння у Ботанічному саду Дніпровського Національного Університету.  Особливістю цієї рослини є те, що вона розквітає лише через кілька років після висаджування. Гліцинія “вибухає” яскравими увітами, які нагадують грона винограду.

botsad4

Також у Ботанічному саду можна спостерігати цвітіння Бобовника звичайного, який називають Золотим дощем. В Україні про бобовник часто кажуть – жовта акація. Це невисоке дерево вкривається квітами у кінці другого місяця весни. Ця краса триває близько чотирьох тижнів. Золотисто-жовті квітки зібрані в густі кисті.

botsad6

Плоди бобовника дозрівають у кінці літа. Вони здаються оксамитовими. До речі, усі частини рослини містять алкалоїд цитизин, який у великих кількостях отруйний для людини і тварин, але в малих дозах використовується для виготовлення лікарських препаратів.