Де в минулому столітті у Дніпрі працювала парашутна вишка

mycollages-2024-07-05t171122.620

У Дніпрі до 1970-х років минулого століття у парку працювала вишка, з якою можна було імітувати стрибок з парашутом. Старожили добре пам’ятають її, а багато кому довелося навіть використати її за призначенням. На місці колишньої парашутної вишки побував кореспондент “Нашого міста”.


Сьогодні на місці парашутної вишки вже розташувався житловий будинок. Але будівля спортивної спілки, до якої відносилася вишка досі існує. Зараз в ньому працює дитяча спеціалізована спортшкола олімпійського резерву з художньої гімнастики. Більшість людей, що гуляють парком й гадки не мають, що колись тут можна було стрибнути з парашутом.

У соцмережі опубліковані фото того, як виглядала парашутна вишка наприкінці 1930-х років минулого століття. Це місце змінилося, але цілком впізнаване і зараз. 

Дніпропетровськ. самий кінець 1930-х років. парашутна вишка в парку Чкалова (так раніше називався парк Глоби – Ред.), – говориться у підпису до публікації.

park1

У коментарях дніпріни згадують, що вишка існувала у парку до 1970 року.

У дитинстві, коли ми сім’єю ходили гуляти в парк ім. Чкалова, я завжди із захопленням і захопленням дивилася як люди стрибали з парашутної вишки, – пише у соцмережі дніпрянка.

За матеріалами Наше Місто.