Де в Україні можна зробити безплатну операцію: інструкція

operaciya-amp

Де в Україні можна зробити операції безкоштовно. Чи є такі медустанови, які підписали договір із НСЗУ. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на МОЗ.

Програма медичних гарантій покриває і невідкладні, і планові операції.

Як дізнатись, де зробити операцію безкоштовно:
У будь-якій лікарні, яка має договір із НСЗУ Національна служба здоров’я України за пакетом “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” або “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня” (якщо мова про нескладні операції) оперативні втручання є безоплатними. 

У МОЗ нагадують, за державною програмою медичних гарантій українцям доступні не лише планові операції, а й невідкладні.

У будь-якій лікарні, яка має договір із НСЗУ Національна служба здоров'я України за пакетом "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах" або "Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня" (якщо мова про нескладні операції) оперативні втручання є безоплатними.

Щоб скористатися безоплатною хірургічною допомогою в плановому форматі, пацієнту потрібно отримати електронне направлення. Видати його можуть:

Лікуючий лікар;
Сімейний лікар;
Терапевт;
Педіатр.
Зверніть увагу, що відповідна лікарня може проводити лише ті оперативні втручання, які властиві медичному закладу відповідно до напряму надання медичної допомоги та галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я
Не всі медустанови можуть провести планову оперативну операцію, якщо у пацієнта виявлено злоякісне утворення. Те саме стосується й операцій на очах або таких, що потребують втручання нейрохірургів.

Щоб дізнатися, які лікарні виконують безоплатні операції в Україні, потрібно звернутися до служби підтримки НСЗУ за номером 16-77 або перейти на сайт дашборду МОЗ.