День пам'яті 'кіборгів': Україна сьогодні вшановує захисників Донецького аеропорту

photo_2024-01-16_09-18-27-1-586x662

16 січня в Україні відзначають День пам’яті захисників Донецького аеропорту, які стояли за нього з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Ворог назвав наших воїнів «кіборгами» за незламність духу. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах, пише «Наше місто».

Бойові дії за Донецький аеропорт завершилися повною руйнацією старого та нового терміналів аеропорту. У боях за аеропорт і селище Піски брали участь різні підрозділи Збройних Сил України, а також добровольці.

У перших боях за аеропорт брали участь спецпризначенці, аеромобільні та механізовані бригади. Згодом до них приєдналися мотопіхота, розвідувальні батальйони, а також представники добровольчих формувань, таких як полк “Дніпро-1”, Добровольчий український корпус (ДУК) та інші. Крім того, у захисті аеропорту брали участь волонтери та медичний персонал.

За офіційними даними, понад 200 українських військових загинули, захищаючи Донецький аеропорт. Їхній героїзм став символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.

Герої навічно залишаються в наших серцях. Пам’ять про них житиме вічно.

 

За матеріалами Наше Місто.