Держава спростила оформлення виплат дітям, які прибули з окупованих територій без супроводу батьків

IMG_0791

Відповідно до змін порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затверджених від 29 квітня 2022 року № 507, можна подавати заяву на допомогу на проживання від імені малолітньої дитини (до 14 років включно), яка приїхала без супроводу законного представника, пише Горсовет.

Це може робити особа, яка перебуває з дитиною у сімейних або родинних стосунках, а також хрещені батьки. Це підтверджується документом, який видає служба у справах дітей за місцем звернення. Також особи, яким батьки або один із них, чи законні представники дитини, уповноважили супроводжувати її з їхнього дозволу. У такому разі має бути завірена органом опіки/піклування заява.

Іще можуть подавати заяву від імені малолітньої дитини для отримання допомоги на проживання такі особи, у сім’ях яких були тимчасово влаштовані діти, які залишилися без батьківського піклування. Можна надати копію наказу служби у справах дітей, яка влаштувала у родину таких дітей, — розповіла під час брифінгу 24 травня головна спеціалістка служби у справах дітей ДніпроОВА Алла Борисенко.

Ранее мы писали: Где в Днепре зарегистрировать брак, рождение или смерть: адреса