Десантник бригади з Дніпропетровщини розповів, як російські піхотинці намагалися прикинутися "своїми"

MyCollages - 2022-09-23T184619.280

25-річний боєць 25-ї Січеславської повітрянодесантної бригади Микола поділився цікавими подобицями контрнаступу на Харківщині. За його словами, група ворожої піхоти намагалася проскочити повз українських десантників, видаючи себе за "своїх", повідомляє Gorsovet.

Ми заходили в села, перевіряли кожен будинок, кожен підвал, "прочисували зеленку", вони тікали, кидали безліч техніки, озброєння, особисті речі,- розповідає десантник. В одному селі прям на нас з тилу вискочила бойова машина піхоти без знаків розрізнення, не було ні "Z", ні " V", нічого. Відстань до них була не більше трьох метрів. Піхота що сиділа "на броні" почала махати нам руками, вітатися. Не знаю на що вони сподівалися? Може на те, що ми їх не ідентифікуємо, чи просто намагалися скористатися раптовістю прориву і втекти. Не вийшло в них нічого, вогнем з автоматів знищили особовий склад, а потім "розкатали" і БМП, - розповідає Микола.

Він служить у десантній бригаді вже сім років, прийшов до армії 18-річним. Повномаштабне вторгнення загарбників, Микола разом зі своїм підрозділом зустрів на Донеччині, на досить важкій ділянці фронту. Там, де рашисти щодня намагалися пробити нашу оборону та зайняти вигідні рубежі, але отримували відсіч від українських десантників. 

За сім років служби в Січеславській бригаді, хлопцю довелося повоювати в багатьох населених пунктах, приймав участь у важких боях, звільняти населені пункти Донеччині та Харківщини. Він каже, що найбільш його вражають люди. Саме хлопці з його підрозділу.

Їх не зупинити. Попри неймовірну втому, цілодобові бої з рашистами, вони готові йти вперед і тільки вперед, бити окупантів, звільняти території України. І які б складнощі не стали на шляху нашого підрозділу, впевнений - що ми впораємося! Ми здобудемо ПЕРЕМОГУ! - впевнений десантник.

дес2дес3дес4дес5дес6дес7

Нагадаємо, у Дніпрі пролунали вибухи: ППО збила два ворожі безпілотники.