Десантники з Дніпропетровщини знищили в бою дві роти окупантів та 10 одиниць ворожої техніки

25-1

Під час одного з боїв на Луганському напрямку лише одна рота 25-ї повітрянодесантної Січеславської бригади знищила чотири ворожих танки, три БМП, три БТР та близько двох рот окупантів, повідомляє Gorsovet з посиланням на Армія INFORM.

У той день моя рота стрімко просунулася вперед, тож ми змогли зайти в тил російських позицій. Зрозумівши, що перед ними українські десантники, вороги почали масово тікати. Після того, як ми закріпилися на нових позиціях, рашисти, тікаючи від наступу інших підрозділів нашої бригади, фактично намагалися пройти через наші бойові порядки й потрапляли під щільний вогонь. Тоді ми знищили чотири танки, три БМП, два БТР, БТР КШ та близько двох рот окупантів. Ще понад два десятки росіян, серед яких був один старший лейтенант, потрапило в полон. Як згодом з’ясувалося, кадровим військовим був лише той офіцер - решта мобілізовані, - розповів командир роти з позивним Кіборг.

25

За його словами, тікаючи, росіяни не розуміли, що відбувається, тож тим, хто потрапив у полон, можна вважати, пощастило.

Першу групу з близько 20 осіб ми засікли з квадрокоптера та скинули їм "подарунок". Надавши допомогу своїм п’ятьом пораненим, вони їх просто покинули в лісосмузі та побігли далі, де потрапили під наш вогонь. Частина з них загинула, а решта здалася в полон. Інша група з 12 осіб вийшла прямісінько на КСП роти, де їх у полон взяли всього двоє моїх хлопців, - додає Кіборг.

Того разу українські військові знову зламали всі старі радянські шаблони про те, що кількість тих, хто атакує, має бути більша за кількість тих, хто обороняється, мінімум утричі. Усього одна рота десантників завдала втрат і змусила тікати щонайменше БТГр росіян.

Секрет нашого успіху - це бойовий дух та навченість особового складу. Після перемоги під Ізюмом та звільнення Лимана всі хлопці дуже «заряджені». Окупанти, що прийшли на нашу землю, здебільшого в ній і залишаться. Ми обов’язково переможемо! - поясює десантник.

Нагадаємо, бійці бригади з Дніпропетровщини показали одну з найскладніших ділянок на Бахмутському напрямку.