Деякі мешканці повертаються додому: міський голова Перещепиного

перещепино

Сьогодні у ДніпроОДА пройшов брифінг про те, чим сьогодні живе Перещепине. Про ситуацію у місті розповів Ярослав Цвіркун - міський голова Перещепиного Новомосковського району, передає Горсовет.

В Україні 36 день війни, українського супротиву.
Ситуація у нас стабільна на території громади 21 населений пункт, 21 тис населення. Деякі мешканці громади, які на початку поїхали, повертаються.

З Новомосковською та  Дніпропетровською ОВА працюємо, намагаэмось вчасно оперативно, ефективно виконувати все, щоб була комунікація.
Всі служби працюють в оперативному режимі. Всі комунальні служби також працюють без збою.
Вода електропостачання вода дороги не перекриті, вантажі доставляються.

Освіта: 17 закладів освіти, 11 загальної середньої працює в режимі індивідуальному, є дистанційне навчання. Більше 2 тисяч навчаються онлайн. 32 дитини внутрішньо переміщенні, вони відразу зареєструвались  також беруть участь в освітньому процесі.

5 закладів дошкільної освіти тимчасово зачинені, діти з батьками або тимчасово виїхали. 14 дітей-сиріт виправили на оздоровлення до Туреччини, діти в безпеці, відпочивають у тризірковому готелі.

ЦНАП функціонує з 8 до 15, надаються більше 100 послуг. За час війни у нас було зареєстровано 9 хлопчиків, 1 шлюб.

Надаються всі послуги переселенцям, їх в громаді 599. Ми сформували центри допомоги і волонтерської допомоги, всі працюють активно в комунікації з ТРО, ЗСУ, правоохоронцями.

Транспорт: працює, автобуси є, проблем з паливом немає.

Бюджет працює, весь бізнес також працює, відкриваються підприємці, які закрились на початку.

Закликаємо всіх працювати – людям потрібна робота, громаді – бюджет!

Посівна триває, техніка працює.

Ми формуємо статистичні показники, щоб розуміти потреби і виправляємо дані до військових адміністрацій.

Гуманітарна допомога: різноманітні ГО, волонтери, служби, аби забезпечувати усіх. На сьогодні у нас є достатньо речей і продовольства. Нещодавно було фура 20 тон з Європи, ми розділили її по громадах.
Ситуація стабільна і підконтрольна! Ми співпрацюємо з усією областю, - розповів міський голова Перещепиного Ярослав Цвіркун. 

Нагадаємо, раніше ми писали В Днепре отключили воду: что случилось (АДРЕСА)