Діти-волонтери у Дніпрі допомагають ЗСУ граючи, співаючи та торгуючи.

solomiia

Після початку великої війни багато дніпрян почали активно займатись волонтерством. При чому не тільки дорослі, а й діти. Журналістка «Нашого міста» зібрала історії юних містян, які витрачають вільний від занять час не на гаджети, ігри та різноманітні забавки, а на допомогу захисникам України.

У 46-й школі роблять сітки та свічки 

Зараз у багатьох навчальних закладах по всій країні хлопчики та дівчата після уроків роблять все можливе, щоб допомогти нашій армії. Дніпро не є винятком. У багатьох школах діти плетуть маскувальні сітки, підтримують переселенців, збирають кошти для військових. Ці самі сітки дуже часто можна побачити прямо у коридорі шкіл, гімназій та ліцеїв. Серед тих, хто давно та системно допомагає ЗСУ, учні дніпровської школи № 46. Тут до волонтерства долучаються навіть першокласники.

 Благодійні ярмарки, на яких школярі продають зроблені власними руками смаколики та поробки, стали  для учнів звичною справою.

Старшокласники збирають баночки та парафін, а потім виготовляють окопні свічки. За словами директорки СЗШ № 46 Олени Міроненко, волонтерством у цьому навчальному закладі діти займаються ще з 2014 року.  Тому що, на її думку,  головне завдання школи полягає в тому, щоб кожен учень став у подальшому свідомим громадянином країни. 

46

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.