Дієтолог з Дніпра розповіла, як позбутися зайвих кілограмів і не набрати їх знову

mycollages (1)

З настанням весни чи не кожна жінка мріє скинути теплу куртку і підкорити світ стрункою фігурою. Адже так хочеться ловити захоплені погляди оточуючих, насолоджуючись легкістю. Сьогодні тема схуднення набула неабиякої популярності. Шпальта газет рясніють заголовками про різноманітні дієти, а соцмережі заполонили фотографії досконалих тіл. Проте схуднення – це не тільки про красу. Подробиці читайте в матеріалі «Наше місто».

Чарівної палички немає

Традиційно на початку весни в тренажерних залах та на марафонах схуднення з’являється більше відвідувачів. Переважно це люди, які хочуть стати стрункішими та швидко позбутися зайвих кілограмів, набраних взимку. Всі вони прагнуть  схуднути за місяць, або навіть за тиждень. Чи можливо таке швидке перетворення, ми запитали в Алли, дієтологині з Дніпра.  

– Всі хочуть позбутися зайвої ваги якнайшвидше, – розповідає вона. – Є дівчата, які за два тижні хочуть скинути 40 кілограмів. Але ж набирали вагу вони точно не два тижні, тож і організму потрібно дати достатньо часу. Я за таке не візьмуся, не можу махнути чарівною паличкою і подарувати струнку фігуру.

Власний приклад: дієтологиня схудла на 13 кілограмів

Алла розповіла, що зацікавилася цим питанням, коли їй було 18 років. Дівчина працювала у мережевому фітнес-клубі. На його базі була можливість навчатися дієтології. З плином часу вона розвивалася, отримала певні знання у цій сфері. Потім була невеличка перерва, а після народження дитини Алла вирішила випробувати ці навички на собі.

– Після пологів я одного дня прокинулась, подивилась у дзеркало і усвідомила, що не подобаюсь собі, – зізнається Алла. – Для мене дуже важливий зовнішній вигляд. Якщо я собі подобаюсь, мені класно і це моя мотивація. Я зрозуміла, що поки не досягну бажаної ваги – не зупинюся. Я перейшла на правильне харчування і чітко його дотримувалась. Результат був просто вражаючий. За 4 місяці я схудла на 13 кілограмів.
Процес свого схуднення Алла почала транслювати на своїй сторінці в інстаграм. До неї доєдналися однодумці.

– Я почала проходити різні навчання, підвищувала кваліфікацію. – розповіла Алла. –  Але це – не професія, це – моє хобі. Мені набагато легше розуміти дівчат, бо я сама через це пройшла. Коли я бачу очі тих, хто досяг результату, мені самій хочеться жити.

Мотивація – запорука успіху

Алла близько 10 років займається дієтологією. З нею схудли вже понад 3 тисячі жінок. Проведено більше 30 марафонів та багато індивідуальних програм схуднення.

– У мене є один секрет схуднення – потрібно знайти мотивацію, – каже дієтологиня. – Коли вона є – тобі хочеться йти вперед. Я неймовірно пишаюся усіма своїми дівчатами, які усвідомлюють для чого це їм. Я отримую від цього заряд енергії.
Чітко сформульована мета і термін її досягнення – половина успіху. Не потрібно гнатися за рекордами, краще зосередитись на поступовому, але стійкому прогресі.

Продовження на сайті "Наше Місто".