Для безпеки водіїв і пасажирів. У центрі Дніпра ремонтують аварійну колію: коли завершать роботи

photo_2023-11-21_12-40-17 (5)

З метою забезпечення безпеки водіїв, пішоходів та пасажирів у Дніпрі активно проводяться ремонтні роботи на аварійних трамвайних переїздах та коліях. Особливу увагу приділяють цьому процесу у самому центрі міста, де функціонує популярний трамвайний маршрут № 1, зокрема на перехресті просп. Д. Яворницького та вул. М. Грушевського. На цьому важливому вузлі виконують ремонт аварійної колії, оскільки останній раз її відновлювали ще у 2005 році. Ці заходи спрямовані на підвищення безпеки та комфорту користувачів громадського транспорту в місті.

«Довжина ремонтної ділянки 167 м в одноколійному вимірі, з яких 58,5 м будуть вкладені широкоплощинними плитами, а 108,5 м будуть на залізобетонних шпалах. Тут доволі жвавий рух транспорту, тому вирішили робити ремонт саме за такою технологією. Наразі тривають підготовчі роботи – зробили котлован, й завтра вже робитимемо щебеневу подушку, щоб укладати широкоплощинні плити. Задіяні 17 робітників та 8 одиниць техніки», – розповідає представник підрядної організації Олег Савченко. Роботи планують завершити 15 грудня.

Рух на вказаній ділянці залишається перекритим до 4 грудня, і маршрути громадського транспорту працюють за модифікованим графіком. Водіїв та пасажирів просять враховувати ці зміни, слідкувати за дорожніми знаками та вибирати альтернативні маршрути.

Також у зв'язку з тимчасовим перекриттям руху на перехресті вулиць В'ячеслава Липинського та проспекту Дмитра Яворницького водіям дозволено здійснювати рух вулицею Володимира Великого від Нового мосту до вулиці Володимира Мономаха та здійснювати лівий поворот на даному перехресті.

Детальніше про зміни читайте тут.

Також триває ремонт трамвайного переїзду на перехресті вулиць Павлова та Академіка Белелюбського. Задля виконання робіт призупинили рух трамвая № 19. Для зручності  пасажирів був введений комбінований квиток «Трамвай № 19 – Метро».

«Тут була аварійна ділянка, й підприємство вирішило провести ремонт. Роботи виконуються без перекриття руху автомобільного транспорту», – зазначив головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Легкий. «На цій ділянці замінять 137 метрів трамвайних колій, будуть вкладені 60 м залізобетонних плит на самому переїзді та 77 метрів – на класичних дерев’яних шпалах», – уточнив начальник ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Ігор Погорєлов.

На цій ділянці ремонт триватиме до 27 листопада.