Для надзвичайних подій та для ремонту колій: до Дніпра з Японії надійшли два фронтальні навантажувачі

photo_2024-08-16 16.14.31

Дніпро отримав від Японії два нових колісних навантажувачі Komatsu, які було закуплені за рахунок японської грантової допомоги за Програмою екстреного відновлення (Фаза 2), що надається урядом Японії через урядову установу  - Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA). Закупівельна діяльність за кошти японської грантової допомоги здійснюється Японською системою міжнародного співробітництва (JICS) за укладеним з Урядом України контрактом.

 

Співпраця міста з JICA триває ще з 2017 року. А після початку повномасштабного вторгнення Дніпро увійшов до переліку міст, яким Японія надає допомогу — як громадам, які є ключовими у відновленні України.

 

Ця техніка зможе бути задіяна в ремонтних роботах та у разі надзвичайних подій. Така технічна допомога вкрай необхідна з врахуванням поточних проблем. Ці навантажувачі планують використовувати під час ремонтів трамвайної колії. Враховуючи, що наявна техніка вже відпрацювала свій ресурс, оновлення парку технічного транспорту є необхідним для якості та швидкості виконання поставлених завдань.

 

Така міжнародна технічна допомога надходить до КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради втретє, до цього було отримано екскаватор-навантажувач та два пасажирські мікроавтобуси.

 

«Ми вдячні народу Японії, JICA та JICS за допомогу, яка є надзвичайно важливою для міста та народу України у подоланні труднощів сьогодення», - зазначили у КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради.