Для перемоги у війні маємо насамперед подолати комплекс меншовартості – депутат від «Пропозиції» на Київщині Віктор Коломієць

горро

Українська нація переживає сьомий рік війни та окупації. Однак найбільша боротьба ведеться у нашій свідомості – війна за очищення суспільства від рабської психології, вважає голова фракції ПП «Пропозиція» у Богуславській міськраді Віктор Коломієць. Про це він заявив під час засідання ПРОпозиціонери Клубу, присвяченого цій темі.

Комплекс меншовартості міцно сидить у підсвідомості українців. Молоде покоління слабке фізично і морально. Старше покоління зіпсоване радянськими комплексами та псевдоцінностями, пояснив під час дискусії пропозиціонер. Молодь покладається на допомогу європейських чи американських лідерів. Хоча всі давно розуміють, що нам нічого від них очікувати. І приклад Афганістану це наочно продемонстрував. А «совок» і досі вважає Росію старшою сестрою, а російську мову – превалюючою. Але як не парадоксально, саме російська агресія дала більшості з нас поштовх до віри у власні сили,  надихнула на розуміння самоідентифікації.

Нині ми часто чуємо: “Навіщо нам свобода, коли ми голі і босі?!” Саме ця фраза і є елементом рабської психології, бо найважче в житті – це бути вільною людиною. Адже тільки вільна людина може подбати про себе, своїх близьких та державу.

Тож нині відбувається не тільки війна за свободу України, а й боротьба за власну ментальну свободу – поступове подолання комплексу меншовартості. Розмовляти українською стає модно, називатися українцем, а не «русским», за кордоном поволі стає звичкою, а унікальна українська розробка чи якісний товар – приводом для гордості, – констатував Віктор Коломієць.

За його словами, зараз суспільство переживає важкий етап очищення. Однак попереду – повоєнна відбудова держави. І тільки об’єднавши зусилля, позбувшись комплексу меншовартості, повіривши у власні сили і зробивши крок для досягнення успіху держави, ми можемо стати сильною і могутньою нацією, резюмував депутат від «Пропозиції».