Дніпро буде містом з нульовою толерантністю до корупції. Мерія втілює декларацію про доброчесність, укладену Філатовим з Національним агентством з питань запобігання корупції

IMG_0381

24 жовтня до Дніпра на робочий візит прибули представники Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), очолювані заступником голови Артемом Ситником. Ця поїздка пов'язана з виконанням положень декларації про доброчесність і спільну роботу, яку мер Дніпра Борис Філатов уклав з НАЗК разом із керівниками кількох інших українських міст. Під час спільної зустрічі пан Ситник і мер Філатов обговорили подальші етапи співпраці міської влади та Національного агентства.


У цей день фахівці НАЗК також провели розширений навчальний семінар для співробітників міської адміністрації, де обговорювалися питання роботи в умовах нового антикорупційного законодавства та шляхи прискорення боротьби з корупцією.


Місто Дніпро залишається лідером в Україні щодо прозорості, як свідчать дослідження, зокрема Transparency International. Мер міста, Борис Філатов, висловив свою готовність до нульової толерантності до корупції і висловив подяку керівнику НАЗК Олександру Новікову за робочу декларацію, яка дійсно працює, а не лишається лише на папері.
З свого боку, Артем Ситник підкреслив, що головною метою спільної роботи є запобігання корупції та пов'язаних з нею ризиків. Представники НАЗК роз'яснюють різним сферам влади тонкощі нового закону про відновлення декларування, враховуючи зміни, які сталися в антикорупційному законодавстві.