Дніпро доправив військовим першу велику партію вітчизняних FPV-дронів. Філатов наголосив, що місто далі розвиватиме програму підтримки їхніх виробників 

IMG_9753

Дніпро продовжує займати високий рівень підтримки Сил оборони. Кожного тижня місто відправляє на фронт значні партії техніки та автомобілів на десятки мільйонів гривень. Крім того, мерія Дніпра стала однією з перших у країні, яка запровадила міську програму підтримки виробників FPV-дронів, необхідних для боротьби у війні з росією. Як результат, військові отримали перших 30 таких безпілотників, які були розроблені місцевим виробником з Дніпра.

«Одна така річ коштує десь 500 доларів, а може знищувати техніку, вартість якої набагато більша. Наприклад, минулого тижня наш батальйон знищив три БМП вартістю від 1 до 2 мільйонів доларів за штуку. Ми маємо війну математики. За менші кошти треба знищувати більше. Ось тому є перевага саме цієї технології», — зауважує український захисник Микита. 

Військові також представили відео, на якому демонструється робота FPV-дронів, які відрізняються особливою можливістю перегляду виду від першої особи. Мер Дніпра, Борис Філатов, підкреслив, що місто продовжить надавати фронту необхідну підтримку, орієнтуючись на запити та потреби самих оборонців.

«Бажаємо, щоб кожен дрон влучав у ціль. Ми і далі цю програму розвиватимемо. Допомагатимемо різним виробникам, адже є різні модифікації (FPV-дронів, — ред.). Плідно працюватимемо з військовими, дивитимемося, які дрони їм більше подобаються. І далі працюватимемо з єдиним виробником, який дасть максимально якісний результат», — сказав Філатов.

IMG_9731