Дніпро евакуював вже півтора десятка кошачих з Фельдман Екопарку (ФОТО)

photo_2022-04-08_14-45-52

Раніше Горсовет повідомляв, від постійного обстрілу окупантів серйозно постраждав харківський "Фельдман Екопарк". Його власник Олександр Фельдман повідомив, якщо не знайдеться житло для великих хижаків, їх доведеться приспати. Мер Дніпра Борис Філатов відреагував на звернення та повідомив, що Дніпровська міськрада під обстрілами рятує тварин із "Фельдмана Екопарку". Їх вивозять у Дніпро, Київ та Житомир. Керівництво Дніпра продовжує допомагати евакуйовувати тварин з харківського Фельдман Екопарку. Наразі звідти вивезено вже півтора десятка кошачих.

Дніпро наразі є логістичним центром з перевезення тварин з Харкова. Далі вони відправляються до інших міст, зокрема на захід України, до Києва, – які зголосилися прийняти тварин. Складність процесу перевезення у тому, що ЕкоПарк розташований у близькості до ворожих військ і там постійні обстріли. Цього тигра, якому близько двох років, вивезли останнім з  кошачих. Сьогодні ввечері він поїде до Києва», – розповів під час виїзної пресконференції 8 квітня заступник міського голови Михайло Лисенко. 

60886FF5-262C-410C-AC3B-A7763FF5B46B

Він також додав: у планах вивезти з ЕкоПарку ще п’ять бурих ведмедів, а також інших тварин, які там залишаються. Тварини у Дніпрі не затримаються, оскільки немає для їхнього утримання пристосованих місць. Під час таких коротких перетримок у місті тварин годують, поять. 

photo_2022-04-08_14-46-29

Водночас комунальне підприємство «Зооконтроль» продовжує допомагати у перетримці домашніх улюбленців  переселенців та військових, які нині воюють і нема з ким залишити тварину. 

До нас привозять тварин з тих місць, де ведуться бойові дії. Люди не полишають їх. Поки власники підшукують житло, тварини перебувають у нас. Потім їм віддаємо. Нині через наше підприємство пройшло вже понад 80 собак переселенців, військових, а також наших колег – харківського комунального підприємства для тварин», – розповіла начальниця відділу реєстрації КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко. 

photo_2022-04-08_14-45-43

Вона також подякувала благодійним фондам, волонтерам, небайдужим містянам за допомогу кормами для тварин:

Сьогодні отримали вантаж в одну тонну від «UA Animals» і київських волонтерів. Цю допомогу розподілимо і серед інших притулків для тварин. Раніше таку гуманітарну допомогу отримали з Франкфурта, Львова. Хто бажає допомогти нам кормом, можна звертатися за телефоном: 067-908-89-86».

Раніше ми повідомляли, Тигра из харьковского экопарка уже привезли в Днепр (ФОТО).