Дніпро – лідер серед обласних центрів України за обсягами допомоги Силам оборони

dnepr-voter

Лише у 2023 році міська влада спрямувала на підтримку Сил оборони понад 1,6 млрд грн

Дніпро – перший серед обласних центрів України за обсягами допомоги Силам оборони. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на дослідження Комітету виборців України.

“Дніпро (міський голова Борис Філатов)… витратив на допомогу війську 1,6 мільярда гривень”, – зазначають автори дослідження.

vydatky-mist-na-zsu

Загалом найбільшу допомогу ЗСУ спрямувала столиця України, яка має незрівнянно більші ресурси та можливості. Також поряд з Дніпром у ТОП-5 міст, що найбільше допомагають захисникам України, увійшли Хмельницький (1,5 млрд грн, Олександр Симчишин), Житомир (1,3 млрд, Сергій Сухомлин) та Одеса (1,1 млрд, Геннадій Труханов), зазначається у дослідженні

Як повідомляло Наше місто, загалом за час великої війни влада Дніпра спрямувала на підтримку Сил оборони понад 4 млрд грн.

fylatov-128-bryhada

А зовісім нещодавно, 26 лютого міський голова Борис Філатов особисто привітав 128-му окрему бригаду Сил територіальної оборони ЗСУ з другою річницею створення. Мер Дніпра особисто привіз до місця розташування військових техніку від Дніпра – майже 170 FPV-дронів, наземного робота, що допоможе з розмінуванням, корисне компʼютерне обладнання, а також вручив оборонцям нагороди від міста.