Дніпро – лідер з працевлаштування: де знаходити роботу у нашому місті

photo_2024-02-29_08-57-48

Сьогодні у нашому місті офіційну роботу мають понад пів мільйона людей. До повномасштабного вторгнення рф їх було близько 360 тисяч. У тому числі  працевлаштовано 60 % вимушених переселенців, які опинилися у Дніпрі. Це найкращий показник в Україні.

При цьому багатьом підприємствам міста потрібні працівники. Роботодавці пропонують досить високу зарплату, але не можуть знайти фахівців. Чому так сталося? Де в Дніпрі знайти роботу? На яку зарплату можна розраховувати? В темі розбиралися журналісти «Нашого міста».

Скільки зараз безробітних у Дніпрі

photo_2024-02-29_08-58-38
Кілька десятиліть тому не працювати було грішно та небезпечно. Дармоїди прирівнювалися до алкоголіків і хуліганів і могли отримати реальний тюремний термін. Ситуація кардинально змінилася в 1990-х, коли вимушеними дармоїдами стали мільйони громадян, які втратили роботу і позбулися єдиного джерела існування. Без жодного кримінального кодексу стало зрозуміло, що більшості українців робота життєво необхідна.

Але після початку війни з рф і особливо після повномасштабного вторгнення в Україну багато хто став вимушеними безробітними. Тільки у Дніпрі таких були тисячі.

А кого взагалі вважати безробітними? Згідно з Законом України «Про зайнятість населення», безробітний – це особа віком від 15 до 70 років, яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів як джерела існування, готова та здатна приступити до роботи. Скільки їху Дніпрі?

– За даними центру зайнятості кількість офіційних безробітних у місті на 1 лютого 2024 року становила 754 особи, — зазначає Тетяна Янушкевич, очільниця  Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради. – Але на початку повномасштабного вторгнення у Дніпрі було офіційно на обліку понад 3,5 тисячі містян.

Продовження читайте за посиланням.