Дніпро має унікальну систему оборони та може стати Сталінградом для ворога - Корбан

корбан

Дніпро - непереборна перешкода на шлаху російських окупантів й вони розуміють, що це місто може стати для нього Сталінградом. Про це повідомив Геннадій Корбан, який після раптового позбавлення громадянства знаходиться за кордоном та продовжує виконувати обов'язки голови Штабу тероборони Дніпра, повідомляє Gorsovet з посиланням на BBC News.

Я спокійний за Дніпропетровщину, я спокійний за Дніпро. Тому що за пів року, коли я керував і продовжую поки що керувати штабом оборони міста та області, була збудована унікальна система оборони, унікальна, такої немає в жодній області. Такого немає у південних областях, у західних само собою, тому що там і загрози менші. Хоча загроза з боку Білорусі, на мою думку, дуже реальна. Збудовано п'ять рубежів оборони, це не просто якісь окопи, це не просто якісь там бліндажі, а це бетонні споруди, це цілі рови, лінії, тобто це все зроблено за воєнною наукою.
Найцікавіше, що ворог також це знає. І теж розуміє, що Дніпропетровщина для нього буде як Сталінград, напевно. Тобто це непереборна перешкода, - розповів Корбан.

Він пояснив, чтому Дніпропетровщина є ключевою областю й порівняв Дніпро з пуповиною, навколо якої сформувалися всі фронти.

Що таке Дніпро? Якщо ви розгорнете карту України й подивитеся, то це ніби така пуповина, навколо якої, по суті, вже сформувалися всі фронти. Тобто Харківська область - вони дійшли до Барвінкового, це напрямок Новомосковська Дніпропетровської області, північний напрямок так званий. Тобто там, по суті, Лозова і вже Дніпропетровська область.
Відповідно, Донецька область - це вся частина, яка примикає, Покровський район, Павлоградський район Дніпропетровської області. Це схід, південь. З одного боку - це Запорізька область, яку фактично окупували у перші два дні війни, та Херсонська область, яка підходить до Кривого Рогу впритул. А це південь Дніпропетровської області.
Тобто ми ніби розтягнуті, але по суті робимо весь фронт навколо Дніпропетровської області. Це ключова область. Це мости, про які я весь час говорю, що, хлопці, мости - це логістика. Я весь час читаю у цих ворожих групах, в них постійно згадують, дають координати цих мостів. Тобто це про що говорить? Про те, що рано чи пізно це може статися, - розповів Корбан.

Нагадаємо, Дніпро починає видавати військовим придбані у Європі вантажівки. Корбан розповів, куди вони поїдуть насамперед.