Дніпро передає БПЛА «Кажан» та антидронові рушниці для Нацгвардії

natshvardiia

Сучасна війна потребує сучасних методів ведення бою. Коштом міського бюджету закуповуються розвідувальні дрони та БПЛА, що здатні нести боєзаряди. Ця техніка – приклад сучасної і ефективної зброї. Крім того, для убезпечення військових, їх позицій та техніки від ворожих безпілотників місто закуповує антидронові рушниці. В межах програми «Сприяння територіальної оборони міста Дніпра» наші оборонці отримали багато техніки, яка допомагає наближати перемогу. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

«Є яскраві приклади дії наших внутрішніх пілотів, а також спеціалістів антидронових рушниць, які в безпосередній близькості з противником, протягом короткотривалого періоду часу, було захоплено вісім дронів противника. Які завдавали нам значної шкоди для особового складу. Після продавлення цих засобів, особовий склад міг далі виконувати своє бойове завдання», – каже заступник командира дніпровської бригади Філософ.

Нашим військовим постійно потрібні засоби для спостереження, нанесення ураження та боротьби з ворожими БПЛА. За кошти міського бюджету закуповують і антидронові рушниці, БПЛА «кажани» та планшети.

«Коштом міського бюджету в минулому році, в 22-му, по it напрямку ми закупили та передали комп’ютери, планшети, квадракоптери з тепловими камерами, телекомунікаційне обладнання ір телефони, комутаційні шафи, кабельна продукція. А також допомагали з монтажем цього обладнання. Це стосується і відео спостереження об’єктів», – повідомив заступник міського голови Дніпра з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації ДМР Костянтин Цепенніков.

Техніка, яку передає місто, допомагає нашим захисникам більш ефективно виконувати бойові завдання.

«Взагалі минулого року місто надало військовим допомогу і на програму «Сприяння територіальної обороні» було витрачено більше двох мільярдів гривень. Тобто це ті суми, які пішли в захист нашої вітчизни», – сказав секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара.

Протестували й комплекс для ураження повітряних та наземних цілей. Він оснащений тепловізійною камерою, місцем для оператора та великокаліберним кулеметом.

«Ці комплекси містять планшет, який має спеціальну роздільну сітку, тобто можна бачити ціль відстань на якій можна бачити навіть більше двох кілометрів. А також можна бачити ціль, як у денний так і нічний, тому що вони обладнанні тепловезійною спеціальною камерою. Вони є дуже запитуванні такі ось комплекси, які ми зараз протестували, переглянули й у нас в планах закупити десь 20 таких комплексів», – сказала директорка КП «Інфо-рада-Дніпро» ДМР Альона Чуєва.

Місто продовжує підтримувати наших захисників, забезпечуючи їх сучасною технікою.