Дніпро продовжує надавати безкоштовні гарячі обіди вимушеним переселенцям та підопічним терцентру

o_1guaidsd71m3f8lr6gk16rq12vi2a

Дніпро надає безкоштовні гарячі обіди вразливим категоріям та вимушеним переселенцям, забезпечуючи поживний раціон та ретельний контроль якості продуктів. Дмитро, вимушений переселенець з Маріуполя, користується цією послугою, щодня отримуючи смачний обід.

Міський голова Борис Філатов зрозумів необхідність допомоги ВПО та підопічним терцентру, адже ціни на продукти харчування підвищились під час війни в Україні, і наказав відповідному департаменту організувати цю ініціативу. Наразі на двох локаціях поблизу 1 600 людей щодня отримують гарячі обіди, але місто може прийняти більшу кількість за потреби. Підопічні терцентру отримують обіди в будівлях терцентру або через соціальних робітників в рамках послуги «Догляд вдома».

За якістю продуктів відповідна робоча група департаменту соціальної політики ДМР відповідає.

«З того часу, коли ми почали надавати гарячі обіди вразливим категоріям, а також вимушеним переселенцям, ми побачили, що це їм дійсно необхідно. І додам, що з кожним днем до цієї міської ініціативи долучається все більше людей, яким це необхідно. Наразі на двох локаціях на лівому та правому березі в нас отримують гарячі обіди близько 1 600 людей, але зазначу, що ми можемо прийняти більшу кількість за потреби. Щодо підопічних терцентрів, вони отримують гарячі обіди як в будівлях терцентрів, так і через соціальних робітників в рамках послуги «Догляд вдома». Наразі в терцентрах послугу гарячих обідів отримують близько 5,5 тис. підопічних. Щодо якості продуктів, то її ретельно перевіряє відповідна робоча група департаменту соціальної політики ДМР», - зазначив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний. 

Зі свого боку, завідувачка сектору управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики ДМР Юлія Крохмаль нагадала, що потрібно вимушеним переселенцям, аби отримати безкоштовні гарячі обіди: «Потрібно звернутись до управлінь соціального захисту населення за місцем реєстрації, написати там заяву та отримати талон на харчування на кожен день. Щодо документів, то це заява, мати при собі паспорт та довідку, яка підтверджує статус внутрішньо переміщеної особи, а також бути зареєстрованим у Дніпрі як ВПО після 24 лютого 2022 року».