Дніпро продовжує отримувати партії підручників для шкіл

photo_2023-08-18 14.57.27

Дніпро продовжує надходити партії підручників, спрямованих до шкіл. В цей раз доставлено навчальні матеріали призначені для шестикласників Нової української школи. Школа №2 отримала 274 підручники з української мови та технологій.

«Ця кількість якраз покриває всі наші потреби, тобто скільки ми замовили, стільки й отримали. Далі чекаємо ще близько 500 підручників з інших предметів», – прокоментувала директорка КЗО «СЗШ № 2» ДМР Наталя Пшеничникова. 

Сьогодні до Дніпра надійшло загалом 45 тисяч підручників, призначених саме для шостих класів.

«Чому для шостих, бо це підручники, які друкували вперше в рамках реформи Нової української школи. І саме за цими підручниками вперше будуть навчатись учні. На сьогодні це вже третя партія: першу ми отримали в липні, другу – в серпні. І на сьогодні це 25 % підручників, які ми замовили у Міністерстві освіти. Наступного тижня нам довезуть ще книги для шостих класів, і це 45 % від потрібних підручників. Щодо 5 класів, то на сьогодні ми отримали 16 тисяч підручників. І дійсно в них ситуація трохи складніша, бо всі кошти, які Міністерство освіти виділило на друк, перенаправили на допомогу ЗСУ. А підручники 5 класам друкували коштом іноземних спонсорів. Тож на сьогодні ми очікуємо ще підручники для 5 класів від Міністерства освіти», – прокоментувала в. о. директора КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Тетяна Нікіфорова. 

Крім того, Дніпро став першим в Україні містом, яке запровадило безкоштовну платформу для шкільних електронних підручників під назвою MyBook. Для повного доступу до усіх функцій MyBook необхідно виконати швидку реєстрацію та створити онлайн-кабінет, вказавши своє повне ім'я, логін, електронну адресу, школу та клас. Обов'язкові поля "школа та клас" дозволяють платформі автоматично рекомендувати підручники для вашого класу або завантажені бібліотекарем навчального закладу. Варто відзначити, що як "єДніпро", так і книгарі шкіл можуть додавати підручники. Щоб отримати доступ до платформи, ви можете перейти за посиланням: https://mybook.dniprorada.gov.ua/.

Крім того, існує застосунок для смартфонів та планшетів. Ви можете завантажити його для Android за посиланням: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ednipro.mybook, а для iOS за посиланням: https://apps.apple.com/ua/app/mybook/id6446089272.

MyBook - це онлайн-платформа, де зібрані усі електронні версії підручників в одному зручному місці. Для отримання більш докладної інформації, ви можете звернутися за посиланням: https://mybook.dniprorada.gov.ua/.