Дніпро продовжує робити все, аби уникнути підтоплень після рясних дощів: стартує другий етап ремонту аварійного колектора у районі бульвару Слави

photo_2024-02-13 17.53.36


Дніпро продовжує роботи з усунення підтоплень, що виникають після рясних дощів. Нині розпочинається підготовка до другого етапу ремонту колектора біля бульвару Слави. Його побудували у радянські часи. Він виводить воду з ж/м Перемога-4, ж/м Перемога-5, просп. Героїв, бульв. Слави та інших прилеглих вулиць аж до самого ж/м Сокіл. Проте, після дощів у дворах людей тривалий час застоювались калюжі. Після обстеження колектора  міські служби виявили  пошкодження, купи піску та мулу. Торік комунальники розпочали ремонтувати аварійну частину. Встигли замінити близько 200 м у районі бульвару Слави. Цьогоріч такі ж роботи виконуватимуть вже у районі Набережної Перемоги. 

 

«Ділянка, яку ми відремонтували торік, вже довела, що проблема з підтопленням частково вирішена. Ті локації, на які в першу чергу скаржились жителі Перемоги, вже без підтоплень. Нині підготовчі роботи на новій ділянці розпочинаються 15 лютого. Спочатку ми перенесемо паркан на зелену зону між акваторією річки Дніпро та проїзною частиною вул. Набережна Перемоги. Далі – видалимо близько 40 аварійних кленів. Щодо них, то зазначу, ці дерева - самосівні та ростуть на комунікаціях. Вони своїм корінням псують колектор. Ми не можемо його повністю прочистити, тож нині він працює не на повну потужність. Також додам - дерева  у аварійному стані. Якщо ми їх не видалимо, роботи ми продовжити аж ніяк не зможемо», - прокоментувала головна спеціалістка відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Валерія Лукомець.

 

Тут планують укласти близько 500 м нової труби, яка забезпечить надійне водовідведення на цих житломасивах. 

 

«Це буде колектор більшого діаметру ніж той, який будували ще за радянських часів. Він забезпечить самопливний відтік води, і таким чином ліквідується постійна проблема із засміченням. Також після цих робіт ми зможемо нормально обслуговувати цей колектор, бо на маршруті ми збудуємо три ревізійні колодязі. Їх розмістять на зеленій зоні поблизу проїжджої частини, аби до них був доступ для обслуговування. Роботи плануємо завершити до кінця 2024 року», - підсумував заступник начальника КП «УРЕА» ДМР  Михайло Ступак.