Дніпро в умовах нестачі електроенергії буде розвивати муніципальні автобуси - Філатов

01.12_Автобусы7

В умовах відключень струму міська влада Дніпра віддаватиме перевагу і в наступному році буде розвивати муніципальні автобуси.

На цьому наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв'ю "Нашому Місту", передає Gorsovet.

Наприкінці року маємо важливу новину для мешканців міста – запустили муніципальні автобусні маршрути до віддалених районів. На них діють всі пільги, що й в трамваях та тролейбусах. Очікуємо, що пасажиропотік складе до 150 тисяч осіб на місяць. Вже у 2023 році запустимо ще кілька міських автобусних маршрутів", - зазначив Борис Філатов.

Він нагадав, що восени після ракетного удару по приватному АТП згоріло чи було пошкоджено більше 100 автобусів, які перевозили пасажирів на деяких маршрутах у нашому місті.

Постраждав перевізник, який довгі роки успішно працював на ринку. Адже згідно з концепцією розвитку транспорту, яку ми втілювали раніше, місто системно розвивало муніципальний електротранспорт, ми оновлювали трамваї та тролейбуси, відновлювали та запускали нові маршрути. Втім автобусні перевезення забезпечували приватні компанії

Після цієї трагедії місто втратило багато автобусів. Приватні перевізники не могли знайти нові машини. Потужну допомогу нам надали Київ, Вінниця та інші міста. З цих машин сформували автобусну колонну на базі КП «Дніпровський електротранспорт».

В умовах відключень струму електротранспорт не може стабільно працювати. Державне «Укренерго» постійно знижує ліміти енергії для Дніпра. Тож електротранспорт в місті наразі вимушено працює лише в часи пік – вранці і ввечері, коли люди їдуть на роботу або повертаються додому.

Отже, з урахуванням ситуації було прийняте рішення, що місто буде розвивати муніципальні автобуси. Вони в т.ч. зможуть привезти людей туди, куди не ходить електротранспорт", - сказав мер Дніпра.

Він додав, що це також  – розвиток концепції «Міста без околиць», яку його команда втілює вже багато років.

Мер Дніпра зауважив, що цей рік для нього і для всіх дніпрян був дуже важким. Однак кожен працював на своєму місці і робив все потрібне для Перемоги.

Раніше ми повідомляли, У Дніпрі відновлено критичну інфраструктуру. Графіки і плани знов працюватимуть.

Не встигли врятувати. У Дніпрі під час пожежі загинула 88-річна жінка