Дніпро взяв на себе одне з основних навантажень у цій війні. Ми повинні пишатися нашим містом та областю - Корбан. Відео

корбан

Сьогодні ми підбиваємо підсумки 2022-го року. Про те, який шлях пройшов Дніпро за цей вкрай непростий рік, в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV розповів керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, передає Gorsovet.

Ми маємо пишатись нашим містом. Від 24-го лютого ми, як і в 2014-му році, стали форпостом, логістичною базою та справжньою фортецею. Всі стали волонтерами, всі працювали на оборону міста. Для батальйонів ТрО не було нічого, ми разом змогли забезпечити те, що не змогла вчасно забезпечити держава. Сьогодні наші війська відсунули ворога подалі від Дніпропетровщини, ми в безпеці від наступів. Але дрони та ракети існують, втім ППО у нас - герої, вони всім забезпечені. Це теж робота наших містян та міської влади. Ми досягли багато. Наше місто та область прийняла багато переселенців, Дніпропетровщина прийняла близько 300 тисяч українців. Ми можемо пишатись нашим містом, бо Дніпро взяв дуже великі навантаження на себе. Такі у нас успіхи. Досвід з 2014-го року нам знадобився. У багатьох регіонах влада не знала, що це таке, вони думали про інші речі, але точно не про війну. Це було видно в Харківській, Херсонській та Запорізьких областях. Керівники не були готові. У нашій області була організація, були чіткі дії поліції, тероборони, нацгвардії, не було дружнього вогню. Всі працювали по протоколу, всі розуміли та знали, що робити. Ми зуміли пройти через це краще, ніж інші. Ми зробили все, щоб захистити наших мешканців від усіх ризиків війни. Щоб люди змогли впоратися з панікою та страхами. Ми не брехали людям, ми інформували так, як є», - заявив Геннадій Корбан.

Він наголосив, що коли згадує 24-те лютого, не може сказати, що паніки не було.

Морально було важко, ми пам'ятаємо як швидко в перші кілька днів росіяни змогли просунутись. Це лякало людей, і багато хто тікав від війни. Але зараз люди повертаються додому. Завдяки діям влади та штабу оборони, наше місто та область були одними з перших в розгортанні тероборони та захисних рубежів. А оборону ми будували не тільки по нашій області, ми допомагали на Харківщині, Луганщині, Запоріжжі та іншим регіонам. Волонтери взяли на себе дуже важливу місію. Я не буду брехати, була паніка та страх, але ми вистояли. Це любов до України допомогла нам зібратися та не дати окупанту пролізти далі», - сказав Геннадій Корбан.

Корбан зізнався, що його приємно здивували люди, які в єдиному пориві стали на захист країни.

Вони стали тими, завдяки кому було все побудовано. Люди не припиняють дивувати, саме наші люди - найголовніше, що у нас є. Громадська рада організувалася для роботи з людьми та міськими службами. Я створив свій особистий телеграм канал, щоб проблеми людей доносити безпосередньо до керівників. Ми працюємо, щоб якнайшвидше допомогти жителям. Через постійні відключення мережі страждають, нам дісталася не дуже добра радянська система. Все ледь трималося. Після перемоги треба буде перебудувати це все. Зараз ми захищаємо критичну інфраструктуру, як можемо. Комунальникам дуже важко працювати», - додав Геннадій Корбан. «В наступному році хочеться побажати лише миру, перемоги. Щоб війна скінчилася, щоб путін разом з клятою росією зникли», - додав Геннадій Корбан.