Дніпро є яскравим взірцем мультикультурності – депутат облради від «Пропозиції» Павло Хазан

яс

Депутат Дніпропетровської обласної ради від партії «Пропозиція», відомий український учений, майор Збройних сил України Павло Хазан взяв участь в онлайн-дискусії на тему «По паспорту чи за походженням», яку організував ПРОпозиціонери Клуб.

Важливим надбанням України є те, що кожний народ на її території може вільно розвиватися та зберігати свої традиції, які поволі стають невід’ємною частиною всієї української культури, заявив пропозиціонер. І називати національні меншини діаспорою не доводиться. Адже євреї і вірмени, німці і азербайджанці, татари і греки – всі вони почуваються складовими українського народу.

Дніпро в цьому плані є взірцем не тільки для України, а й для Європи. Бо у нас всі народності існують у повній співдружності. Вони разом відзначаються свята, шанують героїв України, спільно вирішують проблеми.

Приміром, коли я був на передовій, у нас завжди звучала музика різних народів і вона всіх нас надихала і продовжує надихати. Окрім того, всі ми маємо в своєму родоводі багато різних коренів, а наші предки говорили різними мовами. Приміром, я маю єврейське походження. Водночас моя бабуся, яка не мала жодної краплі української крові, була професором української літератури, – розповів Павло Хазан.

Депутат також підкреслив, що розвиток мультикультурності – ключовий принцип гуманітарного напрямку діяльності партії «Пропозиція». Водночас, якщо розглядати його на міждержавному рівні, слід бути вкрай обережним. Адже дипломатія – це дуже тонка справа. І між національністю та громадянством слід шукати баланс.