Дніпро здійснює значний внесок у працевлаштування переселенців

трудовая книжка

«Дніпро – є лідером з працевлаштування в Україні, бо на сьогодні з роботою вже 60 % вимушених переселенців. Також ми на другому місці після столиці щодо допомоги у відкритті бізнесу. Сьогодні на цю зустріч ми запросили державний банк «Ощадбанк», аби розповісти про можливості грантової урядової програми «єРобота». Це безповоротні кредити на відкриття власної справи чи розширення бізнесу. Тож сьогодні представник банку розказав про те, як їх отримати. Також зазначу, що у Дніпрі вже пів мільйона людей з роботою. До війни ця цифра не перевищувала 300 тисяч», – коментує начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич. 

Начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР, Тетяна Янушкевич, коментуючи ситуацію, зазначила, що Дніпро став першим і поки єдиним містом в Україні, яке створило муніципальний телеграм-канал для пошуку роботи для вимушених переселенців. Канал https://t.me/Work_DniproUA є одним з найпопулярніших серед внутрішньо переміщених осіб, і завдяки йому понад 20 тисяч людей вже знайшли роботу.

У Дніпрі також реалізована ініціатива безплатних короткотермінових курсів перекваліфікації, які розпочалися ще торік з квітня за підтримки міжнародних партнерів. Ці курси надають можливість отримати нові навички у вигляді що має попит на ринку праці професій. Наприклад, протягом останнього тижня 20 осіб навчилися касирами, а в наступному тижні планується навчання 20 швачок, 17 кондитерів та 15 піцайоло. Вже 72 безробітних отримали нові навички завдяки цим курсам. Програма перекваліфікації стала доступною не лише для вимушених переселенців, але й для місцевих мешканців, які залишилися без роботи.