Дніпропетровська область готова до опалювального сезону вже на 75%

опал

Дніпропетровська область готується до опалювального сезону. Комунальники працюють в житлових будинках та на об’єктах соцсфери. Вже виконали 75% робіт. Під час холодів в посиленому режимі працюватимуть ремонтні бригади. У разі необхідності вони оперативно лагодитимуть пошкоджені обстрілами комунікації. Про це стало відомо під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

ад

«Попри війну, комунальники проводять планову підготовку до опалювального сезону. В районах області створені оперативні штаби. За планом, до 1 жовтня всі технічні роботи будуть завершені», – розповів заступник голови Дніпропетровської ОВА Максим Беспальчук. 

ад1

 До опалювального сезону готують котельні, житлові будинки, школи, лікарні.

«Через війну лишаються ризики пошкодження критичної інфраструктури. Сьогодні аварійні бригади оперативно ліквідують такі пошкодження. У зимовий сезон вони працюватимуть у посиленому режимі. Аби створити додатковий резерв матеріалів та обладнання, ОВА веде перемовини з іноземними донорами», – додав Максим Беспальчук. 

Він наголосив, що тарифи залишаться на рівні минулого року – це рішення керівництва держави.

«Взимку багато людей користуватимуться електроенергією для догріву. Працюємо над тим, щоб мережі пройшли цей період з мінімальними пошкодженнями», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук. 

У ДТЕК планують модернізувати 160 об'єктів та майже 200 км ліній. Половину робіт виконали, решту зроблять до кінця року. А ще розчистять 2,6 тис км ліній від зелених насаджень. Щоб у разі вітру та снігу вони не пошкодилися.

«Цього року усунули майже 26 тис дефектів на лініях – це ізолятори, скручування на проводах, нагрівання контактних з'єднань. У разі підвищеного навантаження взимку вони могли впливати на подачу електроенергії. Щодня майже 100 бригад працюють над виконанням цих робіт», – сказав Андрій Терещук.

Одночасно підготовку до зими ведуть дорожні підприємства. Вони ремонтують  техніку та роблять запаси протиожеледної суміші.