У Дніпрі повідомили, як подбати про себе людям з серцево-судинними захворюваннями (відео)

ODA_3785

Заступник директора обласного центру кардіології та кардіохірургії, Сергій Максименко, на брифінгу облдержадміністрації 12 квітня повідомив про зріст кількості серцево-судинних захворюваннь та про засоби профілактики, передає Горсовет.  

"За останній місяць у нас кількість гострих інфарктів міокарду зросла майже до 100 за місяць і більшість хворих звертається з підвищеним тиском"

Під час військових дій через напруження та тривогу у людей підвищується тиск, і люди із гіпертонічною хворобою попадають у группу ризику. Щоб запобігти тяжких наслідків, рекоменується людям, які раніше мали проблеми із підвищеним тиском, мінімум двічи на день контролювати свої показники. У разі підвищеного тиску Сергій Максименко наполегливо рекомендує приймати гіпотензивні препарати та не відкладувати лікування. 

"Інколи пацієнти не відчувають підвищення артеріального тиску, а кількість ускладнень - серцево-судинна недостатність або інсульти - вони напряму пов'язані із гіпертонічною хворобою"

Другою хворобою за кількістю летальних випадків зав.відділенням кардіохірургії назвав ішемічну хворобу серця, яка пов'язана з атеросклерозом та проявляється у разі психологічних або фізичних перенавантажень. Перші ознаки таких захворювань - головний біль, найчастіше в потилиці. Якщо ви відчуваєте такі симптоми та ви старше 30 років - також потребується контролю тиску. У разі підвищеного тиску треба звернутися до свого сімейного лікаря для призначення відповідної терапії. 

Ще одне опасне захворювання - гострий інфаркт міокарду. Головний симптом - біль у грудині, який віддає в руку, давить за грудиною та збільшується при фізичному навантаженні. Якщо такий біль не минає за 30 хвилин - треба викликати лікаря швидкої допомоги. 

Для профілактики серцево-судинних захворювань рекомендується вживати правильне харчування, робити фізичні вправи, контролювати сон. У разі відчуття підвищенної тривоги звертатися до лікаря для призначення заспокійливих препаратів. 

Кардіохірургічний центр працює цілодобово, приймає хворих із інфарктами та робить обстеження та лікування таких пацієнтів абсолютно безкоштовно. 

Нагадаємо, під Дніпром відсьогодні заборонено продаж алкогольних напоїв