Дніпропетровські енергетики врятували пташеня лелеки. Фото

лелека2

В селі Писарівка (Синельниківський район) фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі рятували пташеня лелеки, яке випало з гнезда, укріпленого минулоріч в рамках проекту #Лелеченьки, повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

лелека

При падінні з гнізда пташеня пошкодило крило та лапу. Про травмованого лелеку енергетикам розповіли місцеві жителі.

Енергетики визвалися допомогти і доправити пташеня на лікування у притулок для тварин. Коли лелека достатньо одужає, його випустять на волю - у звичне середовище існування, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що разом із пташеням, на прохання місцевих мешканців, енергетики відвезли до притулку ще одного пораненого, але вже дорослого птаха. Минулого року його знайшла біля села місцева родина. Через пошкоджене крило він не зміг полетіти на південь і залишився з людьми. У притулку на цих птахів чекає належний догляд та турбота.

Ми продовжуємо стежити за безпекою птахів та збереженням гнізд на електроопорах в рамках цьогорічної ініціативи компанії - #ЛелекаВгніздіМирвУкраїні. Ми раді бачити, що попри війну, лелеки повернулися на Дніпропетровщину і заселили понад 80% "безпечних гнізд", - додають у компанії.

лелека1

Нагадаємо, раніше ми писали, чи популярна в Дніпрі послуга "Муніципальна няня".