Дніпровський район на другому місці в Україні по реалізації урядової програми єРобота

thumb_655_730_410_0_0_auto

З міста Дніпро та Дніпровського району на урядову програму по видачі мікрогрантів для підтримки українського малого бізнесу подавалися уже понад 2 тисяч громадян, отримали кошти на розвиток чи відкриття бізнесу понад 200 осіб, повідомляє сайт «Наше місто».

У Бізнес-плані варто приділити особливу увагу дохідній та розхідній частині бізнесу: їхня невідповідність – найпоширеніша помилка у бізнес-планах. За необхідності радять навіть звернутися за консультацією до працівників банку. Також варто ознайомитися зі зразком бізнес-плану, який розміщений на порталі Дія. До речі, бізнес-план при здобутті гранту єРобота можна подавати повторно, проаналізувавши помилки у попередньому документі.

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці у Дніпрі це кондитерські, пекарні, та СТО, салони краси та медичні кабінети, освітні центри, швейне виробництво, торгівля. Кожні три тижні маємо нових переможців серед мешканців нашого краю.

 photo_2023-12-07_12-40-53
Нагадаємо, за грантовою програмою “Власна справа” українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 8 млн – 25 робочих місць.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

За матеріалами Наше Місто.