Дніпрянам нагадали про небезпеку чадного газу при використанні генератора

MyCollages - 2022-12-13T154002.265

Дніпровські надзвичайники та медики нагадали про небезпечність чадного газу, особливо при користуванні генератором, повідомляє Gorsovet.

Через перебої електропостачання українці все більше використовують генератори. Звісно, що вони можуть допомогти у вирішенні побутових питань. Втім не завжди люди дотримуються правил безпеки.

Чадний газ можуть виділяти дров’яні, газові, вугільні печі та каміни, а також двигуни внутрішнього згорання. Серед них - бензинові або дизельні генератори.
За словами завідувача Центру по лікуванню гострих отруєнь Олександра Михайленка, чадний газ впливає на кровоносну систему організму. Кров втрачає здатність переносити кисень. Організм швидко починає відчувати його нестачу. Ступінь отруєння залежить від концентрації чадного газу та від часу, протягом якого людина його вдихала.

Аби уберегтися від отруєння, потрібно регулярно перевіряти вентиляційні канали та димоходи. Генератор розміщувати лише на вулиці в безпечній відстані від вікон і дверей. Провітрювати приміщення. Можна встановити спеціальний прилад для визначення концентрації чадного газу»,- повідомив головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту та ліцензування ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Сергій Качан.

Нагадаємо, надзвичайники розповіли, за яких умов можна використовувати генератор.