Дніпряни масово пересідають на альтернативний транспорт: переваги (відео)

велос

Паливна криза в країні змусила шукати альтернативу дороговартісному бензиновому транспорту. Все більше українців пересідають на велосипеди та електросамокати. Нині вибір такого альтернативного транспорту широкий. Який же найзручніший розбирався телеканал Дніпро ТV, передає Горсовет.

Зазначається, що електросамокати, велосипеди, моноколеса, гіроборди та інші альтернативні види транспорту стають популярнішими в Україні.

Найдоступнішим лишається велосипед. Він не потребує пального, тож корисний і для гаманця, і для здоров’я. Андрій їздить на двоколісному уже близько 13 років. Каже, залізний кінь став для нього надійним другом і ще жодного разу не підводив.

Ну, по-перше, це покращує здоров’я людини. По-друге, ти не залежиш ні від палива, ні від громадського транспорту. Краще за автомобіль, тому що у багатьох випадках ти можеш переїхати там, де автомобіль не зможе. А якщо десь є пробка, яка заважає проїзду, то ти можеш взяти велосипед і піти», - говорить дніпрянин Андрій Мірошник.

Залізного коня можна придбати в середньому за 12 тисяч гривень. Такий красунчик зможе окупитися приблизно за 10 місяців.

На думку журналіста Артема Мороза,ще один з популярних в Україні варіантів – це електросамокат. На відміну від велосипеда, він більш компактний і швидкий, його легше переносити, і з самокатом можна зайти в громадський транспорт.

Наступний герой надав перевагу самокату цьогоріч. Ним накатав уже понад шість сотень кілометрів. Раніше їздив і на велосипеді, і на автомобілі.

Я бы назвал этот вид транспорта “усовершенствованной альтернативой от велосипеда”. Его можно сложить, компактно хранить дома, можно ездить в магазин, можно заниматься обычной деятельностью. Посещение заведений, госструктур и так далее. Его можно сложить, взять с собой”, - впевнений дніпрянин Мгер Шахназарян.

Звичайний самокат в середньому коштує 15 тисяч гривень. У порівнянні з витратою пального для автомобіля, він окупиться уже за пів року.

Інші види електротранспорту мають такі ж потужності, як і самокати, тому витрати енергії будуть однаковими. Обрати найзручніший для себе варіант можна після тест-драйву в крамницях.

 

Раніше ми повідомляли, В Днепре процветает "бензиновая" коррупция: видео.