До чат-боту поліції Дніпропетровщини надійшло понад 6 тис. повідомлень про можливих зрадників України

чат-бот

З початку створення до чат-боту поліції Дніпропетровської області надійшло понад 6 тис. повідомлень про можливих зрадників України. Кожна інформація була перевірена.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області, передає Gorsovet.

За результатами перевірок правоохоронці відкрили 15 кримінальних проваджень за фактами колабораціонізму (ч. 1, 4 ст. 111-1) та поширення комуністичної символіки (ч. 1 ст. 436-1). Восьми особами вже повідомлено про підозру. 4 кримінальні провадження направлені до суду, по іншим тривають слідчі дії.

Стосовно 63-х осіб інформацію передано Службі безпеки України у Дніпропетровській області. З іншими порушниками проведена профілактична робота.

Нагадаємо, що з 20 червня в поліції Дніпропетровської області запрацював офіційний чат-бот, куди можна повідомити будь-яку інформацію про любителів «руського міра». Якщо ви зіткнулися з людьми, які демонструють свою антиукраїнську позицію у соцмережах та у публічному просторі, повідомляйте нашому боту у телеграмі @Krim_dnp_bot

Раніше ми повідомляли, Проти "Фонду оборони країни", що співпрацював з Корбаном і допомагає ЗСУ, відкрили кримінальне провадження.