До Дня пам‘яті та примирення у Дніпрі вшанували жертв Другої світової війни

6277a3ba93b7c432154278

У Дніпрі вшанували пам'ять жертв Другої світової війни. Мистецькі діячі та військові пройшли ходою біля Музею АТО та експозиції «Шляхами Героїв». Саме це місце пов‘язане із сучасною війною в нашій країні, яку порівнюють з Другою Світовою, пише Горсовет.

19

Сьогодні ми згадуємо всіх, хто загинув у Другу світову. І поєднання поколінь показує, що ця війна - нескінченна. Ми потрапили під окупацію в Радянському Союзі, а сьогодні продовжуємо виборювати вільне життя в своїй країні. Тоді ми боролися з нацизмом, зараз – з рашизмом. І дуже прикро, що цьогоріч немає багатолюдних вшанувань, тому що ми перебуваємо в стані війни і  намагаємось уникнути зайвих жертв, які може принести російський агресор, для якого жодного свята не існує, - зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Іван Начовний. 

1
Ходу завершили біля Вічного вогню, де в пам'ять про всіх жертв Другої світової війни  поклали квіти. Народна артистка України Тетяна Бабич також додала: “Україна зробила великий внесок у перемогу над нацизмом. Тому ми ніколи не здамося. І жодному окупанту не дамо забрати нашу свободу».

2