"До інформаційної оборони треба залучати фахівців" - Юлія Дмитрова з Дніпра

dmytrova

"До інформаційної оборони треба залучати фахівців з різних галузей, держава має напрямок лише координувати" – заявляє дніпровська пропозиціонерка Юлія Дмитрова.

Про це повідомляє "Горсовет" з посиланням на сайт партії "Пропозиція".

Заступниця директора департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради, активістка партії «Пропозиція» взяла участь у дискусії, присвяченій посиленню інформаційної оборони України. На її думку, ставку треба робити на правильний кадровий потенціал.

Юлія Дмитрова вважає, що інформаційна війна Росії проти України почалася ще на початку 2000-х років з появою газових воєн. Але справжню інформаційну відсіч наша країна дала Москві після революції Гідності та початком війни, коли спостерігався підйом патріотизму. Саме тоді нам вдалося довести, що це військова агресія, а не громадянський конфлікт. Втім нині, вважає пропозиціонерка та волонтерка, процес інформаційного спротиву та оборони пригальмувався.

Фундамент інформаційної оборони має бути визначений державою. І стратегія, яку нещодавно ухвалив уряд і затвердила РНБО, – його основа. Втім для її реалізації слід залучати висококласних фахівців. І мова не лише про хороших держслужбовців, а й про маркетологів, кваліфікованих журналістів, блогерів – людей, які можуть робити потужні проекти. І зосередитись треба не на телебаченні, а на соціальних медіа, Youtube, Телеграм-каналах і тд. Звідси випливає ще один напрямок – фінансування. Російська Федерація витратила на розкрутку свого інформаційного простору за останні декілька років 4 мільярди доларів. І це тільки офіційні цифри! Через брак фінансів ми маємо розвивати так званий «москітний флот» – це коли ми проти нашого ворога, який направляє на нас великі інформаційні есмінці, виставляємо багато дрібних медіа-проектів, але охоплюємо ними дуже широку аудиторію і захоплюємо простір», – висловила пропозицію Юлія Дмитрова.

Вона також нагадала про 2014-2015 рік, коли було реалізовано своєрідний подвиг Дніпра. Тоді місто в єдиному пориві стало на захист України від російської агресії. Лінію інформаційної оборони разом зі своїми однодумцями продовжує і сьогодні міський голова Дніпра і співзасновник партії «Пропозиція» Борис Філатов.