До повноважень розпоряджатися землею громадам слід додати функцію контролю – дніпровський пропозиціонер Антон Андрієнко

andriienko5-1024x688

Депутат Дніпровської міської ради Антон Андрієнко висловив пропозицію щодо створення на місцевому рівні спеціального органу, який би здійснював контроль за ринком землі. Про це він заявив під час чергового засідання ПРОпозиціонери Клубу, присвяченого аналізу старту обігу земель сільгосппризначення.

Попри те, що Дніпро не є аграрним містом, місцева влада неодноразово зіштовхувалась з проблемами кадастру, розповів пропозиціонер. Звернення з проханням навести лад в цій галузі на адресу Президента України лунало і з вуст міського голови Бориса Філатова, зауважив депутат.

Саме тому моя пропозиція полягає в тому, що контролюючі органи за ринком землі мають бути на місцях. Тому що люди, які сидять в Києві, не можуть точно знати, що відбувається в регіонах. І саме тому ці органи мають бути саме на рівні територіальних громад. В порівняння можна привести тезу з передвиборчої програми партії «Пропозиція», якою ми пропонуємо екологічний контроль і екологічний збір передати на муніципальний рівень. Бо, приміром, дозволи на викиди в повітря видаються в столиці, а дихають цим люди в територіальних громадах. Це така ж проблема, яка має вирішуватися саме на місцях», – додав Антон Андрієнко.

В  Телеграм-каналі ПРОпозиціонери Клубу також було проведене опитування на тему «Чи повинен існувати окремий орган на місцевому рівні, який би здійснював контроль за ринком землі?». 55% респондентів підтримали таку ідею. Ще 16% вважають, що подібний орган має бути створено на загальнодержавному рівні.